Angst

Læs om kendetegn og symptomer

Hypnoseterapi mod angst

Hypnoseterapi er effektivt mod angst. Angst kan ramme alle både i større eller mindre grad. De fleste har prøvet at være nervøse, når de skal gøre noget som er nyt, når man skal stå over for mange mennesker eller sige noget til chefen, som er svært. Angst som enkeltstående oplevelser er ikke farligt. Det er heller ikke en sygdom. Det er en følelse som vil fortælle os, at der er noget farligt, vi skal være ekstra opmærksom på. Følelsen skal helst drive over, når situationen er ovre. Nu er det bare sådan, at følelser ikke kun næres af aktuelle situationer, men også af vores erfaringer og hukommelse, og af tanker og forventninger om fremtiden.

Er kroppen i kronisk alarmberedskab?

​Hvis kronisk alarmberedskab går hen og bliver en tilstand, så ved du hvor pinefuldt og stressende det er, og hvordan den kan overtage din hverdag og begrænse din livsudfoldelse. Enten generelt eller på enkelte områder. Står det på i længere tid eller flere dage om ugen, så er der grund til at søge hjælp.

Hypnoterapi er en af de mest effektive terapiformer mod kronisk forhøjet alarmberedskab. Både krop og sind er med i processen, hvilket er vigtigt.

Hypnose får dig ned i en meget afslappet tilstand, hvor kroppen lettere kan slippe alarmberedskabet. Samtidig arbejder vi på de tolkninger din hjerne laver, så du igen kan komme til at føle dig tryg og rolig.

Symptomer på angst

Angst kan give symptomer som:

  • Søvnbesvær
  • hjertebanken
  • muskelspændinger
  • smerter
  • maveproblemer
  • rysten på hænderne
  • uro i kroppen
  • bekymringer

Det kan være du holder dig fra bestemte steder eller situationer og at tankerne hele tiden kredser om bekymringer for fremtiden, eller at du forventer det værste af en situation, af dig selv eller af andre mennesker. Angst aktiverer kroppens alarmberedskab og sætter den i en stresstilstand. Angsten fortæller din krop, at du er i fare og den vil forsøge at kæmpe, flygte eller stagnere. I hypnoseterapi kan du opleve at din angst helt forsvinder, eller at du får så meget kontrol over den, at den ikke styrer dig.

Generaliseret angst

Viser sig som bekymringstanker, der er ledsaget af flere fysiske symptomer, som uro, anspændthed og søvnløshed. Måske ved du ikke helt hvorfor den kommer.

Panikangst

Kommer i pludselige anfald af voldsom angst. Der er ofte fysiske symptomer som vejrtrækningsbesvær, hjertebanken, smerter i brystet, svimmelhed og en fornemmelse af at falde om.

Social angst

Det er ikke usædvanligt at være optaget af, hvordan man virker og fremstår i andres øjne.

Måske er man bange for hvad de tænker og synes om en. Ofte stikker der en dyb angst for afvisning og udstødelse under.

Man kan også være plaget af utilstrækkelighedsfølelser, skamfølelser og en følelse af uværdighed og underlegenhed.

Det kommer stort set altid af tidligere erfaringer man har gjort sig eller været vidne til, og som man aldrig ønsker at komme til at opleve igen.

Eksamensangst og Præsentationsangst

En af de mest udbredte former for angst, er angsten for at skulle stå og præsentere noget foran andre mennesker.

Måske rødmer man, ryster på hænderne og oplever uro og kvalme. Nogle oplever at klappen går ned eller at man ikke kan sige noget.

Det kan aktivere hele alarmberedskabet, og for nogle betyder det, at de aldrig tager eller gennemfører den uddannelse, de drømmer om, ikke kan fremlægge i skolen eller holde talen til sønnens konfirmation.

Posttraumatisk stress

Kommer efter man har været udsat for et traume, hvor reaktionerne kommer efterfølgende og man genoplever begivenheden i form af flashbacks, angstreaktioner i bestemte situationer og mareridt. Angst for igen at opleve noget traumatisk følger ofte med denne lidelse og kan medføre, at man trækker sig fra livet.

Fobier

Fobisk angst er overdrevet frygt for noget. Det kan være højder, tandlæger, dyr som edderkopper, fugle, slanger og hunde, angst for at færdes på offentlige steder, angst for at flyve eller køre bil og angst for bestemte steder. Alt muligt. Her kan hypnose hjælpe. Ofte med meget få behandlinger.

Læs mere om fobier.

​Hvad siger klienterne?

Du kan læse mere om mine resultater her.

Læs evt. mere om angst på www.angstforeningen.dk.

Netdoktor anbefaler hypnoterapi mod angst.

Mine informationer

Hypnoseterapi v/Thara Chalotte Fogh
Ryttervej 51, 8450 Hammel

(+45) 22 17 58 27
kontakt@hypnoseterapi-hammel.dk

CVR nr.: 35404309

Skriv til mig