Læs om kendetegn og symptomer

Angst

Angst kan ramme alle både i større eller mindre grad. De fleste har prøvet at være nervøse, når de skal gøre noget som er nyt, når man skal stå over for mange mennesker eller sige noget til chefen, som er svært. Angst som enkeltstående oplevelser er ikke farligt. Det er heller ikke en sygdom. Det er en følelse som vil fortælle os, at  der er noget vi skal være ekstra opmærksom på. Følelsen skal helst drive over, når situationen er ovre. Nu er det bare sådan, at følelser ikke kun næres af aktuelle situationer, men også af vores erfaringer og hukommelse, og af tanker og forventninger om fremtiden.

Hvis angst går hen og bliver en tilstand, så ved du hvor pinefuldt det er, og hvordan den kan overtage din hverdag og begrænse din livsudfoldelse. Enten generelt eller på enkelte områder. Står det på i længere tid eller flere dage om ugen, så er der grund til at søge hjælp

Symptomer på angst

Angst kan give symptomer som:

  • Søvnbesvær
  • hjertebanken
  • muskelspændinger
  • smerter
  • maveproblemer
  • rysten på hænderne
  • uro i kroppen
  • bekymringer

Det kan være du holder dig fra bestemte steder eller situationer og at tankerne hele tiden kredser om bekymringer for fremtiden, eller at du forventer det værste af en situation, af dig selv eller af andre mennesker. Angst aktiverer kroppens alarmberedskab og sætter den i en stresstilstand. Angsten fortæller din krop, at du er i fare og den vil forsøge at kæmpe, flygte eller stagnere. I hypnoseterapi kan du opleve at din angst helt forsvinder, eller at du får så meget kontrol over den, at den ikke styrer dig.


Generaliseret angst viser sig som bekymringstanker, der er ledsaget af flere fysiske symptomer, som uro, anspændthed og søvnløshed. Måske ved du ikke helt hvorfor den kommer.


Panikangst kommer i pludselige anfald af voldsom angst. Der er ofte fysiske symptomer som vejrtrækningsbesvær, hjertebanken, smerter i brystet, svimmelhed og en fornemmelse af at falde om.


Præstations- og social angst kan give symptomer som rødmen, rysten på hænderne, uro og kvalme. Generthed. Ofte kommer angsten, når man skal præstere i en social sammenhæng. Det er ikke usædvanligt at være optaget af, hvordan man virker og fremstår sammen med andre i deres øjne. Man kan næsten blive mere bange for, hvordan man fremstår, end for det man skal præstere.


Eksamensangst har man, når man er bange for, at klappen går ned. Det kan aktivere hele alarmberedskabet, og for nogle betyder det, at de aldrig tager eller gennemfører den uddannelse de drømmer om.

Posttraumatisk stress kommer efter man har været udsat for et traume, hvor reaktionerne kommer efterfølgende og man genoplever begivenheden i form af flashbacks og mareridt. Angst for igen at opleve noget traumatisk følger ofte med denne lidelse og kan medføre, at man trækker sig fra livet.

Fobier er overdrevet angst for noget. Det kan være højder, tandlæger, dyr som edderkopper, fugle, slanger og hunde, angst for at færdes på offentlige steder, angst for at flyve eller køre bil og angst for bestemte steder. Alt muligt. Her kan hypnose hjælpe med meget få behandlinger.

Læs evt. mere om angst på www.angstforeningen.dk.

Følg med
​på Facebook

Følg mig på Facebook og lær mere om hypnoseterapi.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Bliv ringet op

Hvis du gerne vil ringes op på et bestemt tidspunkt, så udfyld formularen og jeg vil ringe dig op.

Hypnoseterapi v/Thara Chalotte Fogh

Ryttervej 51, 8450 Hammel

- Find vej med Google Maps

Telefon: 22 17 58 27

E-mail: kontakt@hypnoseterapi-hammel.dk

CVR: 35404309 

Medlem af​