Klangmassage

Healing for krop, sind og sjæl​

Klangmassage hos Hypnoseterapi i Hammel

Klangmassage er massage med lyd og vibration. Man bruger nepalesiske terapiklangskåle, som placeres på kroppen og slås blidt an.

Klangene går i et frekvensspektrum, der resonerer i hele kroppen. Cellerne vibrerer. Der skubbes til stagneret energi og nervesystemet falder til ro.

Hjernen går i en slags meditativ trance. Det gør at man opnår en større selvbevidsthed og indre lydhørhed. Selv uden at være trænet i meditation.

Klangmassage, ro

Klangoplevelsen

​Når jeg bruger skålene på mig selv, oplever jeg, at jeg får fat i nye ressourcer. Jeg er altid mere motiveret til at skabe noget bagefter. Jeg bliver mere kreativ og mere fokuseret.

Min krop føles rolig og afslappet og mere vital. De små vibrationer skubber til væskerne i alle cellerne og forplanter sig dybt ned i vævet. Muskulaturen og nervesystemet slapper af.

Det er en skøn fornemmelse. Meget nydelsesfuldt. Den oplevelse deler jeg med mange andre. Derfor bliver klangmassage mere og mere populært.

Lydene fra skålene rammer mange toner og frekvenser. De leger med hinanden i rummet omkring en. Anslagene fanger opmærksomheden og som klangene aftager, inviteres man med ind i nærvær og stilhed, hvor det næsten er som om tankerne ophører.

En ny vitalitet og livsglæde vækkes i en. Nogle gange kan følelser forløses og slippes.

Sjælen berøres.

​​Klangmassage er balsam for nervesystem og celler

Nervesystemet har flere gear. De høje gear til når vi skal præstere, kæmpe, flygte eller holde os under radaren, fordi vi tolker det som mest sikkert.

De lave gear går vi i, når vi føler os rolige, afslappede og trygge.

Det er også i de lave gear, at kroppen kan restituere, finde tilbage i balance og reparere de småskader, der sker på cellerne og skille sig af med alt det, der ikke hører til i kroppen.

For mange mennesker er det lave gear under pres. Dermed også kroppens restitution og balance.

Klangmassage er en hjælp til dit nervesystem, så det kan finde ro.

Hvordan ved jeg om mit nervesystem er i for højt gear?

Hvis du har svært ved at sove, har tankemylder, svært ved at overskue tingene, uro og stress i kroppen eller smertende og anspændte muskler er det tydelige tegn og bare nogle af tegnene.

Har det stået på længe skal man gøre et eller andet for at afhjælpe det.

Klangmassage er et godt bud.

Klangmassage arbejder på at styrke sundhed

Klangmassage går ikke til angreb på et symptom som meget moderne kemisk medicin. Den understøtter mere kroppens naturlige regulering. Derved styrkes det sunde og raske, så kroppen selv kan skille sig af med det, den ikke har brug for mere. I klangmassage arbejder man heller aldrig lige oven på en skade eller en sygdom, men rundt om den.

Akupunktører arbejder med noget der hedder Chi. Chi er en livsenergi, der strømmer igennem alting. Når chi stagnerer i kroppen, kommer der smerter og sygdom. Vibrationerne og lydene kan være med til at skubbe til disse stagnationer og få energien til at flyde.

Når energien flyder i kroppen, flyder livet også.

Derfor skriver jeg ofte at klangmassage arbejder på krop, psyke og sjæl.

Hvad oplever klienterne bedring med?

 • Smerter og muskelspændinger
 • Bedre nattesøvn
 • Øger gennemstrømning og fremmer heling i vævet.
 • Mere energi og vitalitet
 • Ro på krop og på tankemylder
 • Forløsning af gamle følelser eller gamle skader der slippes
 • Som støtte til at komme ud af misbrug
 • Aktiverer uudnyttede ressourcer.
 • Ro på stress.
 • Minimerer angstsymptomer
 • Løfter depressive symptomer
 • Bedre selvbevidsthed
 • Kan aktivere kreativitet.
 • Letter dødsangst og kan være en støtte i dødsprocessen.

Ofte oplever man at skålene giver det man har brug for. Det sker i samarbejde med de tilbagemeldinger og ønsker du udtrykker som klient og mit nærvær, mine kundskaber og min intuition.

Punkterne ovenfor er udtryk for klienters tilbagemeldinger og deres personlige oplevelser. Ikke et udtryk for, at klangmassage helbreder noget.

Klangmassage giver ro i nervesystemet og bringer balance i krop og sind

Smerter ved discusprolaps stærkt reduceret:
“Jeg ville ønske jeg havde kendt til klangmassage noget før.” Min klient døjede med stærke smerter, dårlig søvn og deraf følgende vægtøgning og nedsat mobilitet efter en discusprolaps. Humøret var præget af mange bekymringer og stress over situationen.
Allerede efter første session var smerterne stærkt reduceret. Hun var i stand til at gå længere og i højere tempo og som betydelig bedre om natten. Effekten varede ved.

Klangmassagens historie

Klange, trommer, klokker, bækkener og horn bliver brugt i mange ritualer af både shamaner og buddhister. Vi kender også kirkeklokkerne fra vores egen kultur. Lydene er med til at vække sindet og siges at rense krop og sind for dæmoner, ånder og skadelige indflydelser.

Her i vesten ville vi nok kalde det sygdom, stress, overbelastninger, tankemylder og langvarige smertefulde følelser, som på sigt ville kunne sætte sig som sygdom i krop og sind.

Klangmassagen er udviklet her i vesten af tyske Peter Hess, som oprindeligt var ingeniør. Han samarbejdede med nogle lydterapeuter og brugte sin ingeniørviden til at lave alle mulige målinger på klangene og på den resonans de gav i kroppen og opdagede deres gavnlige effekt.

Hvis du har lyst kan du læse om nogle af de forskningsresultater og små pilotprojekter, der er udført her.

Pris

Massagen varer 60 min. incl. forsamtale og efterfølgende snak. Selve massagen varer omkring 45 minutter.
Pris: 675 kr.

​Forbehold

​Du skal lige vente hvis:
Du er gravid før 12. uge
Er opereret for mindre end 6 uger siden.
Er akut syg.

Mine informationer

Hypnoseterapi v/Thara Chalotte Fogh
Ryttervej 51, 8450 Hammel

(+45) 22 17 58 27
kontakt@hypnoseterapi-hammel.dk

CVR nr.: 35404309

Skriv til mig