Allergi – immunsystemets fobi

​Allergi er virkelig ubehageligt. Ingen tvivl om det. Når næsen og øjnene løber, når det klør i slimhinderne og huden. Når man nyser helt overdrevet og det river i lungerne og halsen, eller gør det ondt i maven afhængig af, hvad det er du ikke tåler.


Allergi er en anderledes reaktion i immunsystemet. Det begynder at reagere på ting i omgivelserne, som normalt ikke er skadeligt for kroppen. Af en eller anden grund tolker immunsystemet stoffet som farligt. Immunsystemets opgave er at beskytte os mod indtrængende virus og bakterier, som kan skade vores krop. Ved en allergi har immunsystemet fortolket et ellers uskadeligt stof som værende farligt.


Den behandling der tilbydes af det etablerede sundhedssystem arbejder medicinsk på at dæmpe de symptomer immunforsvarets reaktioner medfører.

Jeg behandler det som en fobi i immunsystemet.


Allergi kan være startet i følelserne
I behandling med hypnoterapi griber jeg det helt anderledes an. Desværre er der i sin tid sket en skarp opdeling mellem krop og psyke her i vesten. Kroppen tog lægerne sig af og det med psyken blev overladt til kirken og senere til terapeuter og psykologer.


Jeg tror de fleste af os har prøvet at rødme. Man oplever noget som er pinligt og kroppen responderer ved at sende mere blod til ansigtet. Eller hvad med gåsehud? Man oplever noget der virkelig berører en, og så trækker huden sig sammen. Eller når man er nervøs – sker det så ikke også for dig, at du må en ekstra gang eller to på toilettet fordi fordøjelsen speedes op?

Kroppen reagerer på vores tanker og følelser. Det gælder også for immunsystemet. Hvis du har en allergi eller en intolerance, så har dit immunsystem på et eller andet tidspunkt tolket det stof, du er allergisk over for, som farligt eller truende. Din allergi kan være startet i dine tanker eller følelser – ubevidst. Selvfølgelig spiller kemien også ind. Har man en højt sukkerindtag, så sætter sukkeret sig på cellerne og immunsystemet kan forveksle kroppens egne celler med vira og bakterier. Det samme med skadelig kemi, sprøjtegifte og andre miljøpåvirkninger.


Allergibehandling med hypnoseterapi
Behandlingen med hypnoseterapi sigter mod at afdække disse følelser eller misfortolkninger og med indsigt korrigere dem. Og det gælder egentlig uanset om årsagen er kemisk eller følelsesmæssigt, men det kan betale sig at sætte ind flere steder.

Faktisk er det ikke nødvendigt at vide nøjagtig hvilken begivenhed, der har udløst reaktionen. Den kan være startet så tidligt i livet, at man ikke rigtig har adgang til disse erindringer. Og en sådan årsag kan, efter min mening, også nogle gange være lidt søgt.


Man kan sagtens arbejde direkte på oplevelsen af, at stoffet er truende. Det er en virkelig interessant proces. Jeg deltog for nylig på et seminar for hypnotisører, hvor jeg så en kvinde – som i øvrigt var helt vildt skeptisk – blive helbredt for sin allergi mod æbler. Det tog 20 min.! Jeg så hende spise et helt æble bagefter uden sine vanlige allergiske reaktioner.

Bemærk at dette selvfølgelig er et individuelt resultat. Så hurtigt kan jeg ikke love at hjælpe dig, ligesom jeg ikke kan garantere effekt.


Min egen søns historie med allergi kan du læse her. Han har nu været symptomfri i halvandet år, hvor han før var allergisk over for støv, græs, akryltrøjer og visse kemikalier.


Parfumeallergi – et kontrolbehov
Jeg har selv haft et noget anstrengt forhold til parfumer. Mine slimhinder i næsen og halsen blev meget irriterede og det vækkede en enorm afsky og irritation i mig, hvis jeg var i nærheden af en, som lige havde givet den hele turen med en parfumespray.

Med min dengang nyerhvervede viden om sammenhængen mellem allergier og følelser tog jeg et kig indad.


Jeg erindrer busture som ung – ubehaget ved den kraftige duftpåvirkning når en overdrevet parfumeret person også var med på turen. Ikke at jeg blev allergisk af det. Jeg tror symptomerne udviklede sig, da jeg var nybagt mor. Jeg kunne ikke have at mennesker kom i nærheden af mit nyfødte barn og lugtede så kraftigt af parfume. Jeg har selvfølgelig også haft i baghovedet, at parfume er allergifremkaldende. Det nævnes jo jævnligt i medierne, og det forslag har jeg nok accepteret, og derved oplevet duftene som truende. Både for mig og mit barn. Beskytterinstinkterne tog til.

Nu er jeg opdraget i Danmark. Her er det ikke så velset at diktere, hvad andre skal. Det gjorde jeg heller ikke. I stedet tog mine symptomer til. Så var det mere legalt, at diktere de andres adfærd.


Ja vi har jo alle sammen vores skyggesider. Diktatoren her er en af mine. Faktisk tror jeg også, at jeg har dømt parfumerede mennesker som værende falske og ville dække over noget. Det hører jo ingen steder hjemme. Ud med den sammenbinding. Det var den, der var falsk.

Jeg har valgt at slippe min allergi. Faktisk har jeg fuldstændig vendt mine tanker om parfume. Når jeg oplever disse dufte nu, så forsøger jeg at give dem som en ofring til min lugtesans. “Værsgo – dette er en gave til min næse og hjerne – en spændende oplevelse” Kommer der igen fortolkninger på duften eller personen, så er jeg opmærksom på, at det bare er mine fortolkninger. Ikke at jeg selv er begyndt at sprøjte mig til – jeg foretrækker stadig afdæmpede og mere naturlige dufte, men jeg kræver det ikke på samme måde. Jeg kan godt være i rum med parfume uden at min krop får symptomer. Dem om det.


Hvilke allergier behandler jeg?
Overordnet er der to former for allergi. I den ene allergiform er immunforsvaret involveret og har dannet antistoffer. I den anden form er der mere tale om en intolerance. Immunforsvaret har ikke dannet antistoffer, men der udskillelse stadigvæk histamin, og derfor giver det symptomer som ved egentlig allergi. Jeg behandler begge former for allergi.


Dog vil jeg ikke tage dig i behandling, hvis der fare for, at du går i anafylaktisk shock, som f.eks. ved peanut- og nøddeallergier. Jeg er dog med på at prøve, hvis der er kvalificeret sundhedspersonale til stede, når du tester effekten af behandlingen.


Forestil dig, hvordan livet ville være uden din allergi. Giver artiklen her mening for dig, så kontakt mig endelig, så vi kan starte op på din behandling. To-tre behandlinger klarer som regel din allergi.

Ring for en uforpligtende samtale

+45 22 17 58 27

Send en SMS, hvis jeg ikke svarer.

​Tilmeld nyhedsbrev

Læs mere

Følg med
​på Facebook

Følg mig på Facebook og lær mere om hypnoseterapi.

Hypnoseterapi v/Thara Chalotte Fogh

Ryttervej 51, 8450 Hammel

- Find vej med Google Maps

Telefon: 22 17 58 27

E-mail: kontakt@hypnoseterapi-hammel.dk

CVR: 35404309