Om mig

Thara Chalotte Fogh

Uddannelse og erfaring

 • Essentiel Psykoterapeut, hos Institut für Essentielle Psychotherapie.
 • Peter Hess Klangmassør, Nordlys centeret modul 1-5 samt Masterclass i De psykiske strømme (2022)
 • NGH Certificeret Hypnotisør (2017)
 • 5-PATH® Hypnotisør og Master Hypnoterapeut fra Hypnosehuset Danmark (2017)
 • 7 th Path® selvhypnoseinstruktør fra Hypnosehuset Danmark (2017)
 • Efteruddannelse i psykoterapeutisk samtale, børnehypnose, smertebehandling og sexuelle problematikker fra Hypnosehuset Danmark.
 • Selvhypnose hos Adam Eason (2018)
 • Psykological Illusion Model Hypnose hos Jørgen Rasmussen (2018)
 • Kingodkur, hjernesmart vægttab med hypnose, konsulent hos Jette Kingod (2018)
 • Frigørelsesteknikken, Traumeforløsning hos Dorthe Trønninge (2019)
 • Psykomotorisk terapeut (2001). Randers. Læs om faget her.
 • Stott Pilates instruktør (2010)
 • Slankekonsulent fra AT WORK skolen (2007)
 • Neuropædagogisk efteruddannelse (2008)
 • Flere kurser i The Work af Byron Katie.
 • Girafsprog/Ikke-voldelig kommunikation, Flere kurser gennem mange år, jeg var i en øvegruppe i 2,5 år.
 • Over 29 års erfaring og kurser i meditation og sindstræning, samt flere årlige korte retreats siden 1993.
 • Erhvervserfaring: Undervisning på aftenskoler, Bostøtte for senhjerneskadede og fysisk handicappede, Døgntilbud børn og unge med autism, ADHD, udviklingshæmning mm.

Mød terapeuten

Mit navn er Thara Chalotte Fogh. Jeg er født i 1975, bor i Hammel med min mand og vores to dejlige teenagere. En af hvert køn. Fra vores bopæl driver jeg min klinik, som har egen indgang. Jeg har været selvstændig terapeut siden 2017 og elsker mit job med terapi, klangmassage, undervisning i meditation og hjernesmarte vægttabshold.

Jeg har efterhånden set så mange gange, hvilke store og vigtige forandringer mennesker får med hypnoterapien. Hvordan tanker og følelser, der før har begrænset mennesker i deres udfoldelse, i deres oplevelse af at have kontrol og valgfrihed i deres liv, transformeres og slippes, så man igen kan bevæge sig frit.​

Hvorfor jeg valgte hypnoterapien?

Som du kan se er min liste over uddannelser og kurser lang, men har dog en fælles rød tråd i arbejdet med krop, psyke og sundhed, som altid har interesseret mig. Med hypnoterapien har jeg fundet de redskaber, der får det hele til at gå op i en højere enhed, og fundet den måde jeg har lyst til at arbejde på, hvor jeg virkelig kan gøre en forskel.

Allerede som 17 årig søgte jeg inspiration i den alternative verden og redskaber i meditation og girafsprog. Affødt af pubertetens storme, ensomhed og vanskeligheder med at finde ud af, hvem jeg var og hvad jeg skulle stille op med livet foran mig.

Jeg har søgt mange redskaber til selvudvikling og muligheder for leveveje. Med en uddannelse som Psykomotorisk Terapeut er vejen ind på arbejdsmarkedet ikke let. Jeg har været omkring institutioner for hjerneskadede, undervist på aftenskoler og haft ufaglærte jobs som supplement hertil, men aldrig fundet den helt store tilfredshed i mit arbejdsliv.

På et tidspunkt, hvor jeg var ramt af livets boksehandske, stødte jeg på hypnoterapien. Jeg gennemsøgte artikler og hjemmesider med utrolige klienthistorier. Der var noget her!

Jeg uddannede mig hos Hypnosehuset Danmark, en prisvindende hypnoseskole, og det er det bedste valg, jeg har taget for mit arbejdsliv og privatliv for den sags skyld også. Her kan jeg forene alt, hvad jeg har lært og har de mest suveræne redskaber til at hjælpe mine klienter videre i deres liv.

Med hypnotereapien bliver man aldrig rigtig færdig med at uddanne sig. Der er mange retninger. Jeg studerede videre hos nordmanden Jørgen Rasmussen, som jeg stadig har som mentor i hans Psykological illusion model, inspireret af buddhistisk tankegang. Med den skaber jeg virkelig hurtige resultater – især med angst og fobi-klienter.

Jeg har uddannet mig hos Jette Kingod i hendes Kingodkur©, som er holdforløb i hjernesmart vægttab med hypnoterapi og har med tiden gjort det til mit eget. Jeg har også selv oplevet, at kiloene over årene kom snigende for at blive siddende. Er der noget jeg hader, så er det slankekure. Med Hypnoseterapien har jeg fundet noget, hvor man ikke begrænses og skal leve med umulige restriktioner i længere tid, men har fokus på hele mindsettet omkring mad. Ved et par småjusteringer i nogle uvaner, så kom kiloene af igen. Jeg elsker at se mine klienter vokse – og det gør de selv om kroppen skrumper. Når man arbejder i dybden med sin ernæring, så kan man ikke undgå at komme omkring sit forhold til sig selv. Jeg elsker at se mennesker begynde at behandle dem selv meget bedre i tanker, følelser og handling imens deres krop forandres.

Jeg har opbygget et fantastisk netværk indenfor branchen med helt utroligt givende, inspirerende og hjælpsomme mennesker, som jeg jævnligt sparer med, og jeg uddanner mig fortløbende, idet jeg også arbejder med et bredt spektrum af problemstillinger og bare er mega nysgerrig og videbegærlig. Mit mål er hele tiden at dygtiggøre mig yderligere.

Hvad livet har lært mig

​Selv om vi har vores frie vilje, så vælger vi ikke altid selv, hvad livet bringer. Mange omstændigheder er i spil, men hvad vi kan vælge er, hvordan vi vil komme videre bagefter.

Vi kan vælge at se vores problemer og relationer i nye perspektiver. Derved kan negative og smertefulde følelser vendes til medfølelse, tilgivelse og indsigt i andre og os selv. En fornyet klarhed. Det har altid været min største styrke. At jeg har valgt at gå kærlighedens, indsigternes og tilgivelsens vej. At jeg altid søger mod større integritet.

En ting jeg har opnået igennem de ting, jeg har beskæftiget mig med, og særligt gennem hypnotereapi og meditation, er indsigt i, hvordan vores sind, følelser, krop og nervesystem fungerer.

Hypnoterapien bygger på suggestioner. Wikipedia definerer suggetioner som “påvirkninger af et menneskes tanker, følelser eller adfærd ved at indgive dem visse forestillinger, idet den selvstændige tanke- og viljevirksomhed hæmmes eller til en vis grad sætte ud af virksomhed.”

Mange skræmmes af at skulle sætte sin viljevirksomhed til side et øjeblik, men de klienter, der kommer til mig, gør det ofte fordi de oplever, at den allerede er sat ud af spil i forhold til det problem de kommer med. Selv om de ikke vil ryge eller spise usundt, så gør de det alligevel. Selv om de ved, de er okay som mennesker, så gik bemærkningen fra kollegaen alligevel dybt ind og satte sig i kroppen og fik dem til at tvivle på sig selv. Selv om de ved edderkopper ikke er farlige, så reagerer kroppen alligevel, som om de er truet på livet.

De bedste sessioner, jeg har med mine klienter er dem, hvor jeg oplever at mennesker vågner af den “suggestion” de har gået rundt i, i årevis. Som er blevet deres virkelighed. Under hypnose og i livet i det hele taget, følger vi suggestioner, og ikke kun hypnotisører kommer med suggestioner. Vi møder dem hele tiden. Og skaber dem endda også selv med vores tanker og indlevelse i forestillinger, sikkert blandet sammen med minder fra fortiden.

Vi følger og reagerer på dem mere eller mindre bevidst. Det skaber nogle ofte uhensigtsmæssige programmeringer i vores tanker, følelser og handlinger.

Hypnoterapeut, hypnotisør, Klangmassage, mindfulness og meditation
Mine informationer

Hypnoseterapi v/Thara Chalotte Fogh
Ryttervej 51, 8450 Hammel

(+45) 22 17 58 27
kontakt@hypnoseterapi-hammel.dk

CVR nr.: 35404309

Skriv til mig